STUDENTLIV

Foto: Trappan

TRAPPAN

Kårhuset Trappan är Campus Norrköpings kårhus. Här kan du som student både plugga, pubba och klubba. På Trappan finns studieplatser alla veckodagar med Trappans café där du kan köpa kaffe, fika och lunch. Torsdag till fredag är det pubkvällar om du vill ta en paus från studierna och hänga i Trappans sköna lokaler. Läs mer om Trappans kårhus på trappan.nu.

NOLLE-P

Som ny student är det mycket man vill ha reda på. För att du ska komma in i studentlivet på Linköpings universitet och på GDK anordnas Nolle-P som står för Nolleperioden. Nolleperioden på GDK pågår de första två veckorna där massvis med roliga aktiviteter hålls för att du dels ska få lära känna din nya klass, dels lära känna universitet och ditt program. Nolle-P kan kännas inetnsivt med mycket nya intryck och information men för de allra flesta är det också en rolig period du minns för resten av livet.

De första två veckorna kommer campus att krylla av faddrar som går klädda ovvar (overaller). GDKs faddrar har gröna ovvar med svarta och guldiga revärer. Faddrarna visar Nollan vägen till olika aktiviteter, finns där som en stöttepelare, hjälper till med aktiviteter och kan svara på i stort sett alla frågor du som ny student har. För att faddrarna ska känna igen alla Nollan bär GDK-Nollan stolt sin nolle-keps under hela mottagningen. 

Foto: Livia Jönsson

såhär säger tidigare studenter om gdk

 • Josefine Segerberg, examen 2021

  Det bästa med livet på GDK

  Jag älskar GDK och är GDKs största fan så listan är lång. Nummer ett är nog att trots att vi som läser programmet är väldigt olika så har vi i grunden samma intressen, vilket gör att man kan relatera till varandra och känna sig otroligt hemma. Det är lyxigt att kunna gå till campus och omringas av massa talangfulla människor att inspireras av. Trots att vi ska ut på samma arbetsmarknad finns ingen konkurrens utan vi lyfter varandra. Det är det bästa med GDK.

 • Amanda Forslund, examen 2021

  Studentlivets värde

  Jag har lärt mig så ofantligt mycket på utbildningen men också genom studentlivet och olika engagemang. Att prova på att vara till exempel tryck & PR-ansvarig har gett mig ett självförtroende som kreatör. Men att jag också fått prova på att vara kassör och att få ta hand och styra upp riktiga pengar. Eller att vara mottagningsansvarig och att jag fått testa på att projektleda ett riktigt stort projekt med mycket människor är supercoolt. Det finns jättemycket arbetslivserfarenhet både i skolan men även utanför i olika engagemang som man kan dra nytta av.

 • Nils Jakobsson, examen 2021

  Min största lärdom från studietiden

  Att våga lita på sin kompetens - att man faktiskt lär sig någonting. Utbildningen pågår ändå i 3 år och det är lätt att under alla arbeten och småuppgifter tänka att ingenting blir särskilt bra. Men framförallt under praktiken så började jag känna att jag kunde börja lita på min egna kompetens, och känna att jag kan ju faktiskt!

 • Fanny Nilsson, examen 2021

  Min favoritdel med utbildningen

  Min favoritdel var nog förpackningsdesign. Den tyckte jag var väldigt kul då man annars sitter väldigt mycket vid datorn och arbetar och att resultatet också blir digitalt. Här var det så himla kul att man satt och jobbade i 2D i Illustrator och sedan skrev ut och faktiskt fick hålla i resultatet som blev en färdig 3D-prototyp. Det var roligt att det blev något fysiskt till skillnad från annars. Jag gillade också webbkurserna där man jobbade med något som kändes så himla abstrakt, som kod, och att hela den långa koden sedan blir något visuellt.