Nya Kåkenhus, fasad mot Motala ström.

Studentliv

Hur är det egentligen att vara student på GDK? Här nedanför kan du läsa intervjuer med några av våra studenter och få information om kårhuset Trappan.

Studentintervjuer

klara

Klara Hammerth

GDK 3

Vad är det bästa med GDK?

Det är ett brett program där man får möjlighet att testa på många olika saker, både tryck, digitalt, copy och att jobba med företag. Jag som är lite velig av mig tycker därför att det är bra att man får testa på mycket olika saker. En annan fin grej med GDK är ju att alla är så himla härliga! Det är lätt att ta inspiration från varandra.

Vart hänger du mest när du pluggar?

Det har varierat lite under mina år. Jag har hängt en del i växthuset, ovanför Färgeriet. Jag tillhör nog faktiskt en av dem som inte hänger särskilt mycket i studentfiket haha! På sistone har det varit väldigt blandat- på fik, hos kompisar eller på Strykbrädan. Strykbrädan har väldigt pluggvänliga lokaler och där liksom på Trappan får man gratis kaffe och te!

Vad är det viktigaste/bästa du (har lärt dig) tipset du fått här på GDK?

Att engagera sig! Men även att om man hittar något man tycker är extra kul i någon kurs så ska man lägga lite extra krut på det just i och med att det är en bred utbildning. Många snackar om att engagera sig i saker under studenttiden och jag håller med, TA CHANSEN! Prova saker! När man pluggar har man ju faktiskt möjligheten att testa nya saker!

sebastian

Sebastian Genas

GDK 1

Hur var Nolle-P?

Jätteroligt! Jag var inte med på allt i och med att jag har pluggat tidigare så jag kände att jag kunde välja lite mer vad jag ville vara med på denna gång. Det är kul att tänka tillbaka på Nolle-p och hur det var att träffa den nya klassen. Jag gick nog på fler fester än vad jag hade planerat just för att det var så kul att lära känna alla nya människor!

Vad ser du fram emot att lära dig?

Jag ser fram emot att lära mig att vara kreativ på ett systematiskt sätt. Jag anser mig själv vara en kreativ person i grunden men är inte så bra på att klämma ur mig kreativa grejer spontant så det ser jag fram emot att lära mig!

Vilken har varit den roligaste kursen hittills?

Medierad kommunikation! Jag läste Natur på gymnasiet och pluggade Civilingenjör i två år innan detta så därför känns det extra kul att läsa samhällsvetenskapliga ämnen. Kommunikation är ju väldigt intressant!

maria

Maria Östgren

GDK 2

Hur var det att flytta till Norrköping?

Jag hade mycket förväntningar för jag hade hängt en del här innan. Och det var lika mysigt och spännande som jag hade hoppats! Jag kommer ihåg att det var mycket som hände på samma gång precis när jag flyttade hit, intensivt från olika håll. Allt var ju nytt och sen dessutom plugg på det!

Vilken kurs har hittills varit den bästa och varför?

On-line produktion och Konstvetenskap! On-line produktion just för att det är kul att lära sig sådant som man själv använder hela tiden, webb, och dessutom kunna skapa egna webbplatser och få användning för sådant man lärt sig sen tidigare. Konstvetenskap för att vi dels hade en väldigt bra lärare, Karin Ström Lehander, men även för att jag är allmänt intresserad av konst och av hur olika genrer hänger ihop!

daniel

Daniel Evers

GDK 2

Vilka förväntningar hade du när du började GDK?

Jag trodde att det skulle vara mer av en praktiskt konstnärlig utbildning men det var mycket mer akademiskt än vad jag hade förväntat mig. Å andra sidan har det gett mig mer insikt kring hur saker fungerar i verkligheten, en inblick i vad som pågår bakom kulisserna. Det är minst lika viktigt att lära sig processen bakom resultatet, det vill säga det teoretiska. Jag trodde att man skulle bli praktisk och börja producera direkt men det finns egentligen ett stort kunskapsdjup bakom, något som också är mycket viktigt att lära sig.

Vad är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen är nog att man får testa på lite av varje. Det är en bred utbildning och du måste inte bestämma dig direkt för vad du ska specialisera dig som utan får prova dig fram och bestämma sen.

Hur är Norrköping som studentstad?

Litet men ändå lagom stort. Jag är från Västerås, en stad på ungefär samma storlek så det känns bra. Campus ligger ju dessutom väldigt fint till med vattnet och alla gamla byggnaderna.

Trappan

Kårhuset Trappan är Campus Norrköpings kårhus. Här finns studieplatser alla veckodagar med självserving av kaffe för en liten slant. Onsdag till fredag är det pubkvällar på Trappan om du vill ta en paus från studierna och ta ett glas och hänga i Trappans sköna lokaler och prata strunt ett par timmar. Läs mer på Trappans hemsida genom att trycka här.