Tävling – design till ny mobilapp!

Publicerat: 3/11-2013

Hjälp oss med designen av vår nya mobilapp!

Idéverket AB har under en tid utvecklat iOS-versionen av en app som vänder sig mot sportintresserade (initialt fotboll och hockey). Appen kommer att innehålla ett antal ”event” som är kopplade till olika ligor inom olika sporter (Allsvenskan, SHL etc.). Vi vill att varje event skall representeras av en ”bakgrundsplatta” vars design kopplar den till en sport. Inom varje sport behövs dock flera unika bakgrundsplattor (exempelvis med olika färgteman). Utmaningen ligger därför i att hitta ett upplägg för hur designen av bakgrundsplattor kan tillåtas variera samtidigt som appens totala utseende ger ett attraktivt och professionellt intryck.

Under Oktober har de första användartesterna genomförts med ett tiotal pilottestare. Användartesterna har lett till en del förändringar i appen, men vi börjar nu känna oss ganska trygga med interaktionsdesignen. Det vi behöver hjälp med är därför enbart grafisk design av olika element i appen, inte en genomgripande interaktionsdesign.

I ett första steg bjuder vi in till en tävling i att designa en av appens vyer. Vinnaren i tävlingen får 5 000 kronor och får givetvis ansvaret att skapa resten av designen baserat på det vinnande bidraget om vi bara kan komma överens om ett vettigt pris.

De som anmäler sig till tävlingen kommer att få all nödvändig information om appen och den vy som skall designas i ett senare skede.

Anmälan görs via följande länk:
https://docs.google.com/a/ideverket.com/forms/d/1rJNs27MTjJF834DiGFygudL3JDNYp1B-yogANkA9Jas/viewform

Sista anmälningsdag: 2013-11-15

Om du har frågor, kontakta:

Magnus Persson
magnus@ideverket.com
070-638 8 638