Lingonkollektivet söker engagerad GDK:are för ex-jobb

Publicerat: 1/3-2017

Föreningen Lingonkollektivet driver projektet ​Det är ju bara me​nskligt. Projektet är i en uppstartsfas och leds av Victoria Manfred och Anna Samuelsson som en del av deras examensprojekt på KSM. Projektet är ett utbildningsprojekt riktat mot årskurs 7 och 8 med fokus på mens. Projektets mål är att skapa ett metodmaterial som ska kunna användas av lärare runt om i Sverige med fokus på ​hur de på ett fördelaktigt sätt kan prata om mens med sina elever. Syftet med projektet är att på lång sikt öka kunskaperna om mens hos eleverna, och i längden i samhället. Anledningen till detta är att det fortfarande finns tabun, föreställningar och negativa värderingar i samhället kring mens och menstruerande. Trots att detta är en naturlig process i kroppen hos personer med livmoder. Utöver det planerar föreningen att genomföra evenemanget ​Mensdagen 2017 under internationella mensdagen i maj. Där målgruppen kommer vara unga vuxna och erbjuda en dag med menskunskap, pyssel med mera.

Nu letar vi efter personer från GDK som vill göra sitt/sina exjobb hos oss. Vill du spendera din vår med att sammanföra mens med grafisk design och kommunikation? Har du ett brinnande intresse för jämställdhets- och mångfaldsfrågor? Då kanske du är den eller de personer vi letar efter!

Uppdraget:
– Ta fram grafisk profil ​Det är ju bara menskligt.
– Utveckla kommunikationsplan och kommunikationsstrategier för ​Det är ju bara menskligt
– Utforma en hemsida för Föreningen Lingonkollektivet, där projektet ​Det är ju bara menskligt ​och konceptet ​Mensdagen ingår.
– Utveckla grafisk profil och kommunikation för ​Mensdagen 2017

Vi är flexibla vad gäller om en ensam person eller flera är intresserade av att göra exjobb hos oss. Vi vill att den som gör exjobb hos oss känner att detta blir ett ömsesidigt utbyte mellan föreningen och dig som student. Egna idéer och förslag på hur vi kan sammanföra föreningens behov med dina behov är också välkomnat.

Är du intresserad eller har frågor? Maila lingonkollektivet@gmail.com

Med vänliga hälsningar
Victoria Manfred & Anna Samuelsson Föreningen Lingonkollektivet